Wednesday, 30 May 2012

Running Man Ep96 [eng sub]

Running Man Ep96 Superpower Soccer

Wednesday, 23 May 2012

Running Man Ep95 [eng sub]

Running Man Ep95 [eng sub]

Monday, 21 May 2012

Movie| My Way [Malay Sub]


 The best movie ever..i think U guys should watch this movie..
An epic movie based on true story where the scene revolves during World War II in Japan, Korea, Mongolia, Soviet Union & Germany..will teach U how to appreciate freedom, life, love, friendship, family..for sure will shed ur tears as the relationship between Joon Shik and Tatsuo started as rivals but as they faced hardship and misery during war they become closer and will sacrifie for each other..
Release Date: April 19, 2012 (in Malaysia)
Genre: War, Action Epic






Synopsis: In colonial era Seoul, 1938, two young men have had a strong sense of rivalry since they were young. Joon-Sik (Jang Dong-Kun) is a Korean man who dreams of following in the footsteps of Olympic marathon gold medal winner Sohn Kee-chung. Tatsuo is a top Japanese marathon runner. They grew up as rivals representing their respective countries.

One day, Joon-Sik falls into trouble and is conscripted into the Japanese army. One year later, Joon-Sik faces Tatsuo who is now a captain for the Japanese military. The two young men are now caught in World War II and go through countless battles stretching from China, Soviet Union and Germany, while inspiring hope in each other.
 
Starring: Jang Dong-Gun, Joe Odagiri, Fan Bingbing
  Rating : 10/10
p/s: If U like Taegukgi..U must watch THIS




Click Here For Password




























Saturday, 19 May 2012

Juara Pertama Mania Astro..Jatuh Kepada....

Just nak update keputusan Konsert Final Mania..

1st: Hafiz
2nd: Stacy
3rd: Jaclyn Victor

sedeyhhhhhh......

Harap sangat Jac menang lagi2 dia nyanyi lagu Gemilang..GooseBOMB ok..tp xde rezeki kan..xpe r..Hafiz pon mantap jugak..

Keputusan Final Piala FA pula, kejuaraan menjadi milik The Red Warriors..

Tahniah kepada sesiapa yang menang malam ni..

Final Piala FA| Kelantan vs Sime Darby LIVE STREAMING

http://3.bp.blogspot.com/-xl-gPGQF_M4/T6HVNqot9KI/AAAAAAAABsQ/qiQB6XajWKI/s1600/sime-darby-vs-kelantan.jpg

Perlawanan Akhir Piala FA akan berlangsung malam ini pada 8.45 malam di Stadium Nasional Bukit Jalil. Akan disiarkan secara langsung melalui Astro Arena 801 dan RTM1. 

Sememangnya perlawanan ini di nantikan oleh penyokong The Red Warriors untuk menebus kekecewaan tahun lepas tewas di tangan Terengganu 2-1..

Bagi yang tidak dapat menonton kerana tiada TV tu..bolehlah menonton melalui LIVE Streaming di SINI

Final Mania Astro vs Piala FA

Finalist Mania| Mengubah bintang menjadi Superstar

Malam ni Konsert Akhir Mania akan berlangsung..Persoalannya..gelaran Juara Mania akan menjadi milik siapa?? Bintang dari Empayar mana yang akan di TRANSFORM menjadi superstar..kononye..sampai ke Galaksi Bima Sakti bagai..kau ade?? Nan ado kan...

Papepon..bak kata Hafiz..jari menjadi juri..so peminat2 setiap bintang tu..rajin2 undi ye..bagi yang tak tau siapakah finalist Mania ni aku letak untuk pengetahuan korang..

Friday, 18 May 2012

Adi Putra Pun Becerai??

Ady Putra dikatakan telah sah memfailkan permohonan cerai terhadap isterinya Aida Yusof pada 11 Mei 2012 yang lalu. betul ke??

adi putra bercerai

Rita Rudaini& Aidil Zafuan Tak Jadi Cerai??

Siapa tak tau kisah cinta diorang ni yang kan..siap ketepikan keluarga kawen lari kat SEMPADAN!!  Tak ke romantik?? Kononya cinta sehidup semati..hanya nyawa yang memisahkan..cewah..macam TITANIC You Jump I Jump..tak gitu?? huhu

Tetiba keluar pulak kes lafaz talak Aidil melalui SMS kepada Rita semasa Hari Lahir Rita yang terus menjadi gosip panas dan sesetengah pihak menganggap Aidil kejam dan bodoh kurang pandai sebab termakan hasutan sesetengah pihak. Siapa pihak itu?? Iolls tau uolls mesti tau..

Baru-baru ni keluar pulak gosip, diorang tak jadi cerai..

ni statement Aidil

Reason Why China Highly Populated

China is among the nations which is highly populated. Do you ever wonder why China is highly populated..??

Perhaps the secret is hidden in their money note..

So guys if you eager to know the secret just check this out...

Thursday, 17 May 2012

Love Rain| Sarang Bi

Love Rain |Sarang Bi

Love Rain
Love Rain| 사랑비

Hye Guys..Today I want to share about K.Drama which I watch and currently aired on KBS.Love Rain tells love story of 2 generations , the analog and the digital era. In 1970s, Seo In Ha and Kim Yoon Hee met and fell in love but they didn’t end up together. In the present 21st century, Seo In Ha’s son and Kim Yoon Hee’s daughter meet and fall. This drama was directed by Yoon Seok-Ho who also direct Winter Sonata & Autumn In My Heart..

Starring:  Jang Keun Suk & Girls' Generation's ImYoona.

Episode: Currently Aired
Rating:6/10 [for episode I already watch]
Comment: Must Watch 

 



For Download Episodes Click Here

Wednesday, 16 May 2012

Fasha Sandha Hamil 2 Minggu

Pasangan pengantin Fasha Sandha dan Jejai yang baru pulang berbulan madu dari Pulau Redang sudah disahkan telah hamil hampir 2 minggu. Pengurusnya Nik Yasmin memberitahu media hiburan di twitter yang Fasha lewat datang bulan dan telah membuat pemeriksaan di klinik dan mendapati dia hamil 2 minggu.
Wah!! ini dikatakan bunting pelamin, baru pulang berbulan madu terus dan dapat berita gembira ye. Tahniah buat Fasha dan Jejai.

kata pengurus Fasha,
“Akibat lewat datang bulan, Fasha telah melakukan pemeriksaan dan doktor mengesahkan bahawa Fasha kini hamil dua minggu. Doktor juga menasihati Fasha agar tidak melakukan kerja-kerja berat,”
tak lama lagi Fasha akan bergelar ibu lah :)
Fasha Sandha berkongsi berita gembira di twitternya dengan rakan dan peminat, siap upload gambar pregnant test lagi.. :) dan fasha juga bersyukur kepada Allah kerana doa dia dan Jejai dimakbulkan pada kali pertama sembahyang berjemaah sebagai suami isteri…
Fasha twit,
 ”Bunting pelamin, Rezeki dari Allah yg paling bermakna buat setiap pasangan suami Isteri. Syukur Alhamdulillah. Doa kami ber2 dimakbulkan Allah. Terima kasih keluarga, peminat yg mendoakan kebaikan utk kami. Doakan agar kandungan awal ini sihat selalu.. Syukur. Amin”

p/s: Tahniah Fasha & Jejai..

Selamat Hari Guru..Terima Kasih Cikgu

http://bookxcessblog.com/wp-content/uploads/2011/05/htd1.jpg

Kepada semua guru-guru di Malaysia terimalah lagu in khas untuk kalian yang telah mendidik kami..
Jasamu tetap ku kenang sampai akhir hayat.

Tuesday, 15 May 2012

SAVE PALESTINE

 


Running Man Ep94 [eng sub]

Download Link for Running Man Ep94 [eng sub]..
please enjoy your download....


For Password Click Here




Monday, 14 May 2012

Yuna| The Sparkle Project!


Yuna| The Sparkle Project..apa kejadah tu??

Haha..bagi yang ter-tanya2 apa jadahnya Yuna| The Sparkle Project ni..Ni aku nak explain sikit..
Sebenarnya ni projek nak buat klip video single terbaru Yuna *Sparkle* menggunakan Samsung Galaxy Note sepenuhnya. Amacam..mesti gempak kan..Ni lah music video pertama  dalam dunia ni..dibuat sepenuhnya menggunakan gadget smartphone..kagum tak??

Apa kena mengena pula dengan korang kan?? Korang patut rasa berbesar hati dan bangga sebab Yuna memerlukan bantuan korang..ehh..biar betul?? Betul lah..Yuna memerlukan anda untuk berkongsi idea dan gambar2 menarik untuk digabungkan menjadi video music *Sparkle*. Anda2 yang rasa diri fotogedix and boleh posing sakan ala2 diva tu o hebat berfotografi yang asyik berkepit dengan DSLR kehulu kehilir tu silahlah join..manalah tau anda bertuah dan di-featured dalam video music tu..Wahh!! Glamour korang..tak gitu??

Kalau berminat nak join o nak lagi details...klik SINI

p/s: I pown join ok..next entry I kongsikan idea dan hasil kreatif I untuk projek ni..


Jawapan Teka Teki

Inilah jawapan untuk soalan teka teki aritu..

Adakah Anda Genius..????

 

 

So..inilah jawapannye..

Check it out..[klik disini untuk jawapan]


 

 

 

 




Sunday, 13 May 2012

Daebak Punya SIGN!!!

Sedang aku usya blog2 yang menarik dan gempak vavavoom tadi..tetiba aku terjumpa pics ni
Ini sangatlah membuatkanku ROLF..


epic sign's

So camane..??? Uolls gelak guling2 x..?
Ada juga SIGN2 camni kan..

Made In Japan

Panggilan Jepun Bagi Seseorang





1. Yang pemarah – KEIJI CACIMAKI

2. Yang suka berjimat – SAYORI

5. Yang suka layan blues – APO NADIKATO

6. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI

7. Yang kerap bikin kacau – WAKASI HURUHARASUKAMURA

3. Yang bisu – KIETA TADASORA

4. Yang suka makan nasi – NANACHI KASIBANYA

8. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI

9. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua – TARAGIGI PADAMOKA

12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI

Saturday, 12 May 2012

Adakah Anda Genius..????

Jom kita menguji minda dengan teka teki susah tahap gaban ni..degree of difficulty 100/100..siapa dapat jawab memang GENIUS..haha., 


(1) Kalau 1+1=2, jawapan lain dia apa?



 (2) Lima pasang stoking direndam dalam Laut Merah. Setiap pasang stoking itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stoking tersebut?





(3) Kenapa di tepi rel keretapi diletakkan batu kerikil?





(4) 10 ekor burung sedang terbang, tiba-tiba guruh berdentum dengan kuat. 6 ekor burung terus terbang tanpa masalah tetapi 4 ekor burung telah jatuh ke bumi. Persoalannya kenapa 4 ekor burung itu jatuh ke bumi?





(5) Dalam banyak banyak negara, negara apakah kita tidak boleh duduk?





(6) Kalau seorang, sendiri tahu. Kalau berdua, dua-dua sama tahu. Kalau bertiga pulak, tiada siapa yang tahu kecuali orang yang buat. Kalau berempat, lagi lah tak tahu. Apakah dia?
p/s: soalan teka teki ni bukan aku yang buat..curik kat satu belog tu..

teka r kalo terer..huhu

p/s: nantikan jawapannya pada entry akan datang...

 

How To Download Running Man??

This is my tutor How to download Running Man from this blog..
To make it easy and simple..open this blog using Mozila Firefox

 Firstly..Just click here for the password..


Then this page will appears for the password....
p/s: the password at the top-left of the page